Ons verhaal

  • Yoga, Pilates, Mindfullness, MEYA Body & Mind Naaldwijk

Ga voor een langdurig effect

Veel mensen komen bij ons terecht omdat ze op zoek zijn naar een manier van bewegen dat hun lichaam beter kan maken en ondersteunen. Ze worden vaak op aanraden van een therapeut gemotiveerd om aan pilates of een vorm van yoga te doen. De meest voorkomende redenen dat men zich in de lessen aansluit zijn lage rugklachten, stijfheid en spanningsklachten van de rug en het lichaam in het algemeen, stress gerelateerde klachten of gewoon de wens het buikje weg te werken. Mensen met deze klachten hebben al vaker therapeuten gezien, maar dit heeft een kortdurend effect.

Ze zoeken iets waar ze wekelijks mee aan de slag kunnen en hierdoor een onderdeel wordt van hun dagelijks leven. De pilates en yoga aanwijzigingen die men in de les meekrijgt werkt overdag gewoon door, men gaat automatisch meer letten op de houding en adem en ook de opbouw van spanning wordt eerder gevoeld. In de lessen leren de mensen namelijk hun lichaam nog beter kennen en hierdoor komt er een betere samenwerking met hun lijf, waardoor klachten verminderen en ook vaak geheel verdwijnen.

Met name die doorwerking in het dagelijks leven wordt door de mensen als zeer positief ervaren. In de lessen wordt het lichaam positief benaderd, ook al zijn er klachten. Hierdoor werken we naar een volledige acceptatie van het lichaam zoals deze op dit moment werkt. Ook deze acceptatie draagt bij aan een betere samenwerking met het lichaam. Klachten, pijn of beperkingen zijn er niet om weg te stoppen, maar juist de nodige aandacht geven.

En aangezien daar in de lessen veel ruimte voor is, zie je dat men beter leert om te gaan met de grenzen van het lichaam. Ten slotte komen de mensen gewoon graag, hangt er een gezellige en veilige sfeer. Iedereen mag er zijn en wordt geaccepteerd. Je bent welkom.

ANNEMIEK MEYER