Wie ben jij?

Je hebt een beeld van jezelf en je kunt jezelf waarschijnlijk beschrijven met karakter trekken, voorkeuren, wensen en dromen. Vraag je jezelf wel eens af in welke mate dit beeld beïnvloed is door omstandigheden van buitenaf?

Het gezin en de plek op de wereld waarin we geboren worden, de opvoeding die we krijgen en ervaringen die we hebben met mensen in onze omgeving; al deze verhalen vormen jouw perceptie over jezelf, het leven en de wereld om je heen. Je hebt met deze overtuigingen jouw eigen universum creëert met zijn eigen begrenzingen. Ik zie het zelf als een kijkdoos, zoals je ze vroeger maakte in een schoenendoos. Een eigen wereld, met een voorstelling en wanden en een deksel.
Wat nu als we deze deksel openen, al de overtuigingen en verhalen over onszelf los zouden laten? Wat blijft er van jou nog over? Een unieke zelf zonder vastgezette karaktertrekken, vrij om te zijn in ieder moment weer uniek. En zonder grenzen in je wensen en dromen en de mogelijkheid dit werkelijkheid te maken.

Tijdens meditatie doe je in feite niets. Je bent aanwezig, zonder al het denken dat jou zo bezighoudt en dat jou vormgeeft en begrenst. Zit in een comfortabele houding en ben aanwezig, adem en laat gedachten er zijn zonder erin mee te gaan.

Schud de verhalen van je af, laat je overtuigingen los, doe de deksel open van jouw tot nu toe gecreëerde universum en sta open. Open voor de oneindige mogelijkheden en open voor het pad dat voor jou is weggelegd. Sta stil, zit stil en beweeg vervolgens moeiteloos…